
در ادامه ی معرفی CyberPanel باید گفت کنترل پنلی محبوب که طبق آمار سال ۲۰۲۱، تعداد ۳۰ هزار نصب فعال داشته و تا سال ۲۰۲۳ همچنان روند روبهرشد محبوبیت خود را ادامه داده است. اینکه چه چیز باعث شده CyberPanel غریبه، در مدتزمان کوتاهی محبوبیت کنترلپنلهایی مثل دایرکت ادمین، سیپنل و پلسک را کسب کند، حس رقابتجویی کنترلپنلها را بیدار کرده است. رقابتی که باعث شد تا ویژگیهای سایبر پنل بیش از پیش دیده شود.
سوال اینجااست آیا CyberPanel ارزش این رقابتجویی را دارد؟ آیا کنترل پنل CyberPanel انتخاب خوبی برای میزبانی وبسایتتان خواهد بود؟ در این مقاله از آموزش کنترل پنل بلاگ پارس پک، بهطور کامل ویژگیهای CyberPanel را بررسی خواهیم کرد و پاسخ این سوالات را خواهیم داد. با نگاه سبزتان تا انتهای مقاله همراه باشید.
CyberPanel فقط با دو وب سرور کار میکند که البته هر دو محصول شرکت لایت اسپید است:
OpenLiteSpeed
LiteSpeed Enterprise
مورد اول کاملاً رایگان است که در اصل همان وب سرور باز متن شرکت لایت اسپید است. البته تمامی قدرت لایت اسپید اصلی را ندارد. مورد دوم که LiteSpeed Enterprise است، محصول اصلی این شرکت است که با قیمت زیادی هم به فروش میرسد.
اگر با دستوراتی که وجود دارد، قصد نصب CyberPanel را داشته باشید، به صورت پیش فرض وب سرور OpenLiteSpeed روی سرور شما نصب میشود. در این حالت نیازی به پرداخت هیچ گونه هزینهای نیست. یعنی الان شما یک سرور لینوکس دارید که روی آن کنترل پنل CyberPanel نصب شده به همراه وب سرور OpenLiteSpeed که رایگان هم هست.
اما اگر خواسته باشید از وب سرور LiteSpeed Enterprise بهرهمند شوید، باید هزینهٔ تهیهٔ یک لایسنس برای لایت اسپید را هم تقبل نمایید. ما در مقالهٔ انواع مختلف لایسنس های LiteSpeed راجع به این مبحث صحبت کردیم. میتوانید از آن کمک بگیرید.
حالا میرویم به سراغ خود کنترل پنل CyberPanel. این کنترل پنل مثل هر کنترل پنل دیگری، از دو قسمت تشکیل شده است. قسمت اول که مختص مدیران است؛ مثل شما. قسمت دوم هم مختص کاربران و افرادی است که قصد راه اندازی سایت خودشان را دارند. زمانی که با دستوراتی که در مستندات CyberPanel وجود دارد، این کنترل پنل را نصب میکنید، حتماً باید دسترسی ریشه به سرورتان را داشته باشید. در این حالت شما برای ورود به CyberPanel هم دسترسی Admin یا دسترسی کل خواهید داشت. یا این نام کاربری و رمز عبور پیش فرض قادرید وارد شوید.
و اما قابلیتهای کلی CyberPanel را اگر خواسته باشیم برشماریم، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
همانطور که در تصویر اول پست شاهد هستید، از این قسمت میتواند کل منابع سرور را به همراه نرم افزارهای روی آن کنترل کرد و اقدام به مدیریت کاربران هم نمود. اگر با یکی از کنترل پنلهای معروف مثل سی پنل کار کرده باشید، کار کردن با CyberPanel هم برایتان چندان سخت نخواهد بود.
اکنون میرویم به سراغ بخش کاربران این کنترل پنل:
در این بخش کاربر شما، میتواند اقدام به مدیریت وب سایت خود کند. از جمله اینکه رکوردهای DNS را اصلاح نماید، حساب FTP بسازد و ایمیل ارسال و دریافت نماید. کار کردن با این قسمت هم بسیار ساده و راحت است. دقیقاً مثل هر کنترل پنل به روز دیگری که در بازار موجود است.
قابلیتهای کلی CyberPanel
-
1
دارای قابلیت LSCache برای کش کردن محتویات سایتهایی که با CMS های پر کاربرد راه اندازی شدند.
-
2
پشتیبانی از GIT برای برنامه نویسان و کسانی که قصد کار روی توسعه نرم افزارهای مختلف بر اساس GIT را دارند.
-
3
دارای امکان Auto Installer برای نصب خودکار اسکریپتهای محبوب و پرکاربرد
-
4
فعال سازی SSL با یک کلیک برای هر کاربر روی سرور
-
5
پشتیبانی از ModSecurity برای افزایش امنیت سایتهای روی سرور
-
6
محدودسازی ارسال ایمیل برای کاهش ارسال هرزنامه از سمت سرور
-
7
پشـتیبانی از سرور DNS با نام PowerDNS
-
8
پشتیبانی از Postfix و dovecot برای ارسال و دریافت ایمیل روی سرور به همراه نرم افزار وبمیل Rainloop
-
9
پشتیبانـی کامل از خط فرمان، به طوری که تمامی کارهایی که از طریق رابط گرافیکی انجام میدهید را می توان از طریق خط فرمان انجام داد.
-
10
پشتیـبانی از Pure-FTPD برای سرویس FTP
-
11
پشتـیبانی از MariaDB برای ساخت پایگاه داده
-
12
قابلیت بهرهبردن از OpenLiteSpeed در نسخه رایگان
-
13
تامین امنیت سرور توسط FirewallD و SpamAssassin
-
14
قابلیت پشتیبانی از چندین نسخهٔ PHP
-
15
پشتیبانی از کانتینرهای Docker
-
16
امکان محدودسازی استفاده از منابعی مثل CPU و RAM و Disk برای هر سایت
-
17
امکان مدیریت چندین سرور CyberPanel از یک مکان
-
18
تهیه نسخهٔ پشتیبان روی سرویسهایی مثل AWS S3 و DigitalOcean و MINIO به صورت خودکار
-
19
قابلیت بهرهبردن از OpenLiteSpeed در نسخه رایگان
پیش نیازهای نصب CyberPanel به قرار زیر میباشند:
-
1
Centos 7.x, Centos 8.x, Ubuntu 18.04, Ubuntu 20.04
-
2
Python 3.x
-
3
۱۰۲۴ MB or above Ram
-
4
۱۰ GB Disk Space
با این توضیحات سعی شد دید کاملی راجع به این کنترل پنل تازه وارد به شما دوستان تقدیم شود. با وجود اینکه کار این نرم افزار تازه شروع شده است، اما با سابقهای که از شرکت لایت اسپید سراغ داریم، نباید انتظار یک محصول نه چندان مناسب را داشته باشیم. به هر حال اگر خواسته باشید برای امتحان هم که شده کار با این کنترل پنل را شروع کنید، میتوانید از نسخهٔ رایگان آن که با OpenLiteSpeed کار میکند، استفاده نمایید. امکان ارتقاء هم در هر زمان وجود دارد؛ البته با پرداخت هزینه و خرید لایسنس لایت اسپید برای آن. برای خرید هم به بخش فروشگاه وبنولوگ مراجعه نمایید.