موضوع مقاله

معرفی پلسک

یکی از اولین مراحلی که برای طراحی سایت باید از آن مطلع باشید، کنترل پنل‌ هستند. کنترل پنل سیستمی است که به کمک آن می‌توان یک یا چندین هاست مختلف را مدیریت کرد. مسلما برای افرادی که در ابتدای مسیر یادگیری و راه‌اندازی یک سایت هستند، اطلاع از انواع کنترل پنل‌های موجود و مزایا و قابلیت‌های هریک بسیار مهم است. در این راستا این مقاله به معرفی سیستم پلسک(plesk)، یکی از محبوب‌ترین و ساده‌ترین کنترل پنل‌های روز دنیا می‌پردازد.

کنترل پنل پلسک معرفی پلسک معرفی پلسک     design

پلسک plesk چیست؟

پس از خرید هاست و دامنه، گام بعدی در ساخت سایت، انتخاب کنترل پنل مناسب برای مدیریت وب است. کنترل پنل‌های موجود بر حسب نوع هاستینگ، امکان نصب بر روی سیستم عامل ویندوز یا لینوکس را دارند. در این میان پلسک از جمله کنترل پنل‌هایی است که قابلیت نصب بر روی هر دو سرور را دارد.
پشتیبانی از هردو سیستم عامل مذکور سبب شده است، این کنترل پنل مورد توجه بسیاری از مدیران سایت قرار بگیرد. پلسک محیط کاربری ساده‌ای دارد و برای مدیریت آن نیازی به دانش فنی خاصی ندارید.

کنترل پنل plesk چه کاربردی دارد؟

برای مدیریت مناسب آنچه در اولویت قرار می‌گیرد، پایداری آن است؛ فاکتوری که در کنترل پنل plesk به خوبی رعایت شده است. مدیریت سرور با استفاده از این سیستم قادر است کلیه‌ی حساب‌های نمایندگی فروش، ایمیل‌ها و ورودیهای DNS را توسط رابط تحت وب تنظیم نماید. محیط کاربری ساده‌ی کنترل پنل plesk امکان نصب وردپرس، جوملا و یا دیگر سیستم‌های مدیریت محتوا را به راحتی فراهم نموده است.

هاست پلسک به طور مداوم در حال به روز رسانی سیستم‌های خود است. از این رو در مقایسه با سایر کنترل پنل‌های رقیب، به تناسب نسخه‌های مختلف ویندوز و لینوکس عرضه می‌شود. نصب سریع، سرعت بالا و قابلیت تنظیم برای زبان‌های مختلف از جمله قابلیت‌هایی است که این سیستم را برای بسیاری از کاربران محبوب ساخته است.

کاربرد های پلسک معرفی پلسک معرفی پلسک what is plesk control panel0 3 1

آشنایی با کنترل پنل پلسک و نحوه‌ی کار آن

همانطور که پیش از این عنوان شد، کنترل پنل plesk در دو سیستم عامل ویندوز و لینوکس قابل اجراست. برای افتتاح یک سایت لزوما نیازی به دانش برنامه نویسی و حرفه‌ای بودن در زمینه کدنویسی نیست. با طراحی واسط‌های گرافیکی، کاربران با سطح دانش پایین‌تری هم می‌توانند به راحتی سایت خود را مدیریت کنند.

تنها باید از سیستم‌هایی نظیر کنترل پنل plesk استفاده نمایند. برای آشنایی با کنترل پنل پلسک نیازی به آموزش خاصی ندارید. تنها کافیست وارد محیط آن شوید. همه‌ی آنچه که برای مدیریت و تنظیمات سایت نیاز دارید، پیش روی شما قرار گرفته است.

افزونه های plesk

یکی از جذابیت‌های کنترل پنل plesk افزونه‌های آن است. افزونه‌ها بیش از پیش کار را برای کاربران ساده‌تر می‌کنند و قابلیت‌های فوق العاده‌ای در اختیار آنان قرار می‌دهند. مجموعه‌ی افزونه‌های طراحی شده برای پلسک در سه گروه زیر دسته بندی می‌شوند: که شما می توانید از این لینک به لیست کامل این افزونه ها دسترسی داشته باشید . 

در میان افزونه‌های متنوعی که برای کنترل پنل plesk طراحی شده است، کاربردی‌ترین افزونه‌ها را در ادامه ذکر می‌کنیم:

افزونه های کنترل پنل پلسک معرفی پلسک معرفی پلسک Untitled 2 1024x156
  • Speed Kit

    برای افزایش سرعت سایت. مسلما اگر بارگذاری سایت شما بیش از ۳ ثانیه طول بکشد، بیش از ۵۷ درصد مخاطبان صفحه را می‌بندند. Speed Kit به محض نصب تمامی بخش‌های وب‌سایت را تجزیه و تحلیل می‌کند و یک گزارش عملکرد سیستم را در اختیار ادمین قرار می‌دهد. این افزونه عوامل کند کننده سایت‌ها را معرفی می‌کند و عملکرد سایت را بهبود می‌بخشد.

  • Kernelcare

    برای امنیت سایت. این افزونه بدون هیچ تاثیری بر عملکرد سیستم، با نصب patchها و رفع باگ‌ها، به راه اندازی مجدد سرور پایان می‌دهد. این افزونه هر چهار ساعت یک بار سیستم امنیتی را بررسی می‌کند.

  • SEO Toolkit

    جعبه ابزار سئو برای مدیریت محتوا. با استفاده از این افزونه می‌توانید رتبه بندی سایت خود را در موتورهای جستجوگر بهبود دهید. آنالیز رقبا، بررسی بازدیدها، حساب‌رسی سایت و ... به کمک این افزونه به راحتی انجام می‌شود.

  • WordPress ToolKit

    برای ایجاد وب سایت. ورد پرس سلطان سایت سازی را همگان می‌شناسند. بالغ بر ۴۲ درصد از فروشگاه‌های آنلاین از وردپرس استفاده می‌کنند. WordPress ToolKit نسخه‌ی فشرده‌ای از وردپرس است که به کاربران اجازه می‌دهد وردپرس خود را مدیریت کنند.

  • Git

    گیت(به لاتین Git)، یک سیستم کنترل نسخه(Version Control) یا کنترل ورژن است. سیستم های کنترل نسخه (کنترل ورژن) ، در برنامه نویسی و مهندسی نرم افزار کاربردهای فراوانی دارند.

  • Acronis

    برای پشتیبان گیری. از داده‌های سرور خود با کمک Plesk’s Acronis Backup extension محافظت کنید. شرکت‌های پشتیبان غالبا از این افزونه استفاده می‌کنند تا به راحتی به همه‌ی مشتریان خود نسخه‌ی پشتیبان ارائه دهند.

  • Kaspersky Antivirus for Servers

    : برای ایمیل. با استفاده از این آنتی ویروس از سرور نامه‌های خود در برابر تهدیدات پیشگیری می‌کنید. این افزونه تمام نامه‌های ورودی و ارسالی را اسکن نموده و کدهای خطرناک را حذف می‌کند.

  • Docker Remote

    این افزونه بستری برای اجرای فناوری‌های Redis ، Mongidb و Memcached را فراهم می‌کند که ممکن است سیستم‌عامل شما امکان اجرای آن را نداشته باشد. به علاوه تا حدودی امکان شخصی سازی برند پلسک در هاست را به شما می‌دهد.

  • DNSSEC

    مخفف عبارت "Domain Name System Security Extensions" است. این افزونه امنیت نام دامنه‌ها را بررسی و تأیید می‌کند تا دامنه‌ها با امنیت بالاتری به DNS متصل شوند. از امکانات این افزونه می‌توان به تولید کلید امنیتی و پیکربندی Rollover ها، امضا و لغو DNS بر اساس مناطق، مشاهده و کپی سوابق DNS و دریافت اعلان‌های مربوط به DNS اشاره کرد.

  • Let’s encrypt

    با این افزونه می‌توان با چند کلیک ساده، گواهی نامه‌های رایگان و معتبر CA برای SSL/TLS صادر کردو تمامی دامنه‌ها و زیر دامنه‌ها را به HTTPS و HTTP/2 مجهز کرد. همچنین می‌تواند گواهی نامه‌های صادر شده را به صورت خودکار تمدید کند.

  • Plesk Migrator

    این افزونه رابطه کاربری جدیدی را به کنترل پنل پلسک اضافه می‌کند تا ویژگی‌هایی که قبلاً فقط از خط فرمان میسر بود، به صورت گرافیکی هم امکان پذیر باشد. به این صورت مدیر سایت سرعت بالاتری در کانفیگ کردن هاست خواهد داشت.

  • Node.js

    این افزونه امکان نصب و راه اندازی برنامه‌های زبان Node.js را به هاست اضافه می‌کند. همچنین امکان نصب چندین نسخه مختلف بر روی لینوکس را فراهم می‌کند. به کمک این ابزار به راحتی می‌توانید بر روند اجرای کدهای جاوا اسکریپ سمت سرور تسلط داشته باشید.

  • Laravel Toolkit

    به کمک این افزونه می‌توانید وب سایت‌هایی که بر اساس فریمورک لاراول در حال اجرا هستند، مدیریت کرد و فایل .env را در محیط گرافیکی کانفیگ و کنترل کرد. همچنین اجرای دستورات مهم Composer و Artisan بدون نیاز به دسترسی به پوشه میسر است که به کنترل جداول و توسعه‌ی لاراول کمک شایانی می‌کند.

  • Joomla Toolkit

    این ابزار به شما امکان نصب، مدیریت و بهینه سازی هاست‌های جوملا را می‌دهد. به صورت خودکار سایت‌های جوملا نصب شده را همزمان بروزرسانی می‌کند. می‌تواند همزمان از سایت‌های جوملا همانندسازی کند و مشکلات فنی پوسته‌ها و افزونه‌ها را بررسی کند.

  • Imunify360

    یکی دیگر از افزونه‌های امنیتی است که برای جلوگیری از حملات هکرها و ربات‌ها از نوع Brute-force و DoS، یک پلتفرم چند لایه امنیتی را بر روی سرور پیاده سازی می‌کند.

مزایای استفاده از پلسک

  • 1

    امنیت بالای سیستم

    امنیت فاکتور بسیار مهمی است که تمامی کنترل پنل‌های طراحی شده بر روی آن متمرکز شده‌اند. با توجه به مهارت بالای هکرها و حملات سایبری، کاربران نیازمند فضایی امن و با حفاظت بالا هستند. پلسک به عنوان یک پلتفرم میزبان هاست، از امنیت بالایی برخوردار است. این سیستم برای تامین امنیت داده‌های کاربران خود از گزینه‌های مختلفی بهره می‌برد. چند فایروال و ابزارهایی نظیر Revisium Antivirus و Fail2ban و آنتی اسپم برای ایمیل، پلسک را از دسترسی هکرها محافظت می‌کنند.

  • 2

    پشتیبانی از زبان برنامه نویسی PHP و ASP.net

  • 3

    پشتیبانی از پایگاههای داده MySQL و MSSQL

  • 4

    سازگاری با آنتی ویروس Kaspersky

  • 5

    مدیریت بهینه سازی وب

  • 6

    مدیریت Domain ، SubDomain و ...

  • 7

    نصب آسان و سریع cms های مختلف

  • 8

    تست رایگان

    برخلاف دیگر کنترل پنل‌های موجود، پلسک امکان تست رایگان را قبل از خرید و استفاده به کاربر می‌دهد. به این ترتیب خریدار بهتر تصمیم می‌گیرد که قصد استفاده از آن را دارد یا خیر.

  • 9

    مصرف بهینه منابع

    پلسک به حداقل منابع برای کار نیازمند است. از این رو این سیستم بسیار سبک و کم حجم است.

  • 10

    انتخاب ترجیحی برای ویندوز

    اغلب کاربران سرور ویندوز، کنترل پنل plesk را ترجیح می‌دهند.

معایب استفاده از پلسک

کنترل پنل plesk با وجود تمامی قابلیت‌هایی که دارد، از جهاتی نیاز به ارتقاء داشته که برخی کاربران آن را به عنوان کاستی‌های این سیستم یاد می کنند.

  • 1

    نگرانی‌های امنیتی

    اگرچه امروزه کنترل پنل plesk تدابیر شدیدی برای رفع آسیب پذیری امنیتی اندیشیده است، اما سابقه‌ی نگرانی‌های امنیتی از این لحاظ همچنان وجود دارد.

  • 2

    پشتیبان گیری و بازیابی اطلاعات

    کنترل پنل plesk از جهات مختلف، بسیار بهتر از رقبای خود عمل می‌کند؛ اما از نظر بازیابی اطلاعات نیاز به بهبود دارد. تهیه‌ی نسخه‌ی پشتیبان و بازیابی نیاز به فضای خالی زیادی دارد. به ویژه در مواردی که فایل‌های حجیمی باید به سرور دیگری منتقل شوند.

  • 3

    پیچیدگی

    اگرچه محیط کاربری ساده‌ای دارد، اما برخلاف cpanel نصب اسکریپت‌ها چندان ساده نیست. بنابراین مبتدیان نیاز دارند بیشتر به فضای آن عادت کنند.

  • 4

    سرعت بارگذاری کمتر نسبت به سایر کنترل پنل‌ها

    با توجه به امکانات بسیار زیادی که پلسک در خود جای داده، طبیعی است که مقدار کمی با کاهش سرعت در حین لود کنترل پنل مواجه باشد. این کاهش سرعت آنقدر زیاد نیست که دلیل محکمی برای رد کردن آن باشد. معمولاً برای گزارش گیری‌های بروز و اولیه در بخش‌های مختلف پلسک، به ناچار کاربر نیاز به چند ثانیه صبر کردن بیشتر دارد.

چرا از پلسک(plesk) استفاده کنیم؟

برای روشن‌تر شدن پاسخ این سوال بهتر است با عمده ویژگی‌ها و امکاناتی که این کنترل پنل قدرتمند در اختیار شما قرار می‌دهد، آشنا شوید:
• مدیریت پروتکل انتقال فایل‌هاFTP (File Transfer Protocol)؛

• مدیریت فایل‌ها ( شامل تعیین حد دسترسی، حذف یا اضافه کردن فولدر جدید، بارگذاری فایل و ایجاد فهرست مجازی(Virtual Directory) ؛

• مدیریت صندوق پستی (حذف یا ایجاد صندوق پستی، تغییر گذرواژه، ارسال صندوق پستی به صندوقی دیگر، ایجاد وضعیت پاسخگویی خودکار، تنظیم فضای صندوق پستی و فعال سازی Anti-Spam و Anti-Virus)؛

• مدیریت صفحه پیش فرض سایت؛

• مدیریت تهیه نسخه پشتیبان از سایت؛

• مدیریت Database شامل ( حذف و ایجاد Database، ایجاد کاربر و یا حذف آن، تغییر گذرواژه).

استفاده از پایگاه داده در حالت آنلاین و بدون استفاده از Query Analyzer و یا Enterprise Manager

 

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x