توضیحات کلی در مورد خطای ۴۰۳
احتمالا در نت گردی های خود در سایت های مختلف، با ارور ۴۰۳ مواجه شده باشید. شکل اصلی این ارور، Forbidden error 403 است ٬ خطای ۴۰۳ forbidden error که به معنی ممنوع بودن دسترسی به صفحه هست، یک کد HTTP status از نوع کدهای ۴xx هست و به این معناست که دسترسی به صفحه یا منبعی که شما در تلاش برای رسیدن به اون هستید به دلایل مختلفی امکانپذیر نیست (ممنوع شده). حالا ممکنه این موضوع به دلایل افزایش امنیت سایت، تحریمها، خرید هاست با تنظیمات نامناسب و یا خطاهای نرم افزاری و یا انسانی باشه. و در اصل این به ممنوعه بودن دسترسی کاربران به صفحات و آدرس یک سایت اشاره دارد. این ارور از نوع خطاهای HTTP است که در بسیاری موارد به صورت تصادفی رخ داده و دلیل خاصی نمیتوان برای آن پیدا کرد. اما چه لزومی برای اعمال ممنوعیت برای دسترسی به صفحات یک سایت وجود دارد؟ علت نمایش خطای ۴۰۳ چیست؟ شاید دلیل خاصی برای بروز این خطا پیدا نشود، اما علت این ممنوعیت را میتوان در یکی از موارد زیر جستجو کرد:
۱) تصمیم مسئولان سایت به افزایش امنیت
۲) اعمال تحریم ها و ممنوعیت دسترسی کاربران به یک سری سایت های خاص
۳) انجام تنظیمات نامناسب بر روی هاست
۴) به وجود آمدن خطا های نرم افزاری و انسانی
۵) مشکلات امنیتی به وجود آمده برای ارائه دهندگان اینترنت
این موارد تنها بخشی از دلایل محتمل برای مواجه شدن با ارور ۴۰۳ در هنگام استفاده از اینترنت است. اما در حالت کلی، تمامی این موارد به خاطر تنظیمات شخصی سایت های ارائه دهنده خدمات و نرم افزار های موجود است.
علت نمایش خطای ۴۰۳ چیست؟
خطای ۴۰۳ محدود به یک پلتفرم خاص نیست و احتمال رخ دادن آن در تمام سیستم عامل های اندروید، ویندوز و IOS وجود دارد. اما شیوه نمایش این ارور بسیار متفاوت است و هر سایت یا پلتفرمی، این خطا را به شیوهای متفاوت به کاربر اعلام میکند. فرمتهای زیر شیوههایی برای نمایش این کد خطا هستند.

راهکارهایی برای رفع خطای ۴۰۳

هیچ مشکلی غیر قابل حل نیست و با کمی صبر و حوصله، میتوان خطای مربوط به ارور ۴۰۳ را حل کرد. پس بر اساس تجربه کاربری خود در اینترنت، راهکار هایی را برای رفع خطای ۴۰۳ به شما پیشنهاد می کنیم. شاید بکارگیری این اقدامات ساده، بتواند گره از مشکل شما باز کند.
درستی آدرس سایت را چک کنید
گاهی اوقات مشکلات به ظاهر سخت را میتوان به سادگی حل کرد. پس این احتمال وجود دارد که بروز خطای ۴۰۳ بخاطر اشتباه وارد کردن آدرس URL سایت باشد. پس دامنه، پسوند و یا پیشوند های آدرس سایت را مجددا چک کنید.
تماس با شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنت و یا همان ISP
اگر ممنوعیت مربوط به دسترسی صفحات یک سایت همگانی باشد، میتوان نتیجه گرفت که خود سایت مشکل دارد. اما در شرایطی که این مشکل محدود به شما بوده و دیگران به راحتی بتوانند از صفحه مورد نظر استفاده کنند، میتوان تشخیص داد که مشکل از سیستم شخصی یا شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنت است.
زیرا این امکان وجود دارد شرکت ISP بنا به دلایلی نامعلوم، شما را در لیست ممنوعه سایت مورد نظر قرار داده باشد. پس اگر از تصادفی رخ دادن خطای ۴۰۳ مطمئن شدید، با مسئولان شرکت ISP تماس گرفته و از آن ها بخواهید مشکل شما را حل کنند.
رفرش (Refresh) کردن صفحه
خطای ۴۰۳ یک ارور تصادفی است که شاید بدون هیچ دلیل خاصی برای شما نمایش یابد. پس اولین و ساده ترین کاری که در مواجهه با این خطا میتوان انجام داد، رفرش کردن صفحه است. شاید با همین کار ساده، مشکل شما در دسترسی به صفحات اینترنتی حل شود.
چند دقیقه صبر کرده و دوباره تلاش کنید
شاید خطای ۴۰۳ به صورت مقطعی بوده و مشکل سایت پس از برطرف کردن حفرههای امنیتی و به روز رسانی مجدد حل شود. پس کمی صبر کرده و دوباره امتحان کنید.
پاک کردن حافظه کش (Cache) مرورگر
مرورگرها یک نوع حافظه کش دارند که تمام اطلاعات سایت را در خود ذخیره میکند. پس شاید یک بار خطای ۴۰۳ در استفاده از یک سایت مشخص برای شما رخ داده و در مراجعات بعدی، دوباره نمایش یابد. یعنی حتی اگر مشکل سایت حل شده باشد، حافظه کش دچار یک دور تکراری از نمایش خطا میشود. راهکاری مناسب در چنین شرایطی، پاک کردن حافظه کش و کوکی های مربوط به سایت و رفرش مجدد صفحه است.
بررسی کردن امکان دسترسی به سایت
شاید مشکل شما در دسترسی به صفحات یک سایت، به خاطر پیکربندی سرورهای آن باشد. چون مدیران یک سایت به طور دوره ای سرورهای خود را پیکربندی و یا تعمیر میکنند و این موضوع باعث قطع شدن دسترسی برخی کاربران به سایت و بروز خطای ۴۰۳ میشود.
در برخی موارد این مشکل سهوی است و پس از کمی صبر حل می شود. اما اگر مشکل بخاطر تعمیرات سایت باشد، نیاز به حوصله بیشتری دارد. در هر صورت یک اقدام مناسب، تماس با مدیران و بررسی دلیل عدم دسترسی به سایت است.
بررسی کردن امکان دسترسی به سایت
البته برای رفع ارور ۴۰۳ در وردپرس، جوملا، دروپال و یا هر سایتی که بر روی سرورهای آپاچی (Apache) قرار داره یک راه حل دیگه هم هست و اون اینه که کدهای موجود در htaccess. رو به شکل موقت غیرفعال کنید و سپس بررسی کنید خطا رفع شده یا نه.
گاهی این مشکل ۴۰۳ در سمت Cloudflare هم رخ میده و به دلیل تداخل با هاست شما، ممکنه شاهد این باشید که بعد از فعال سازی سایت در کلودفلیر این خطا ایجاد بشه.